2006/07/24

L'Snowboard potenciarà les inversions a Alp i a la Cerdanya

• Rigola diu que es tracta de la tercera gran fita històrica de la comarca
• Segons l'alcalde, suposarà un salt qualitatiu en la política d'esports d'hivern
EL PERIÒDIC
ALP
Més de 250 persones de públic van assistir divendres a la tarda a la presentació del Campionat del Món que es va fer al Palau de Congressos d'Alp amb la presència del conseller Joaquim Nadal, que va anunciar noves inversions a tota la xarxa d'infraestructures i comunicacions de la Cerdanya.
L'alcalde d'Alp, Salvador Rigola, va assegurar que es tracta de la tercera gran fita històrica de la Cerdanya després de l'arribada de les primeres diligències i de la construcció del ferrocarril.
L'organització del Campionat del Món de Snowboard de l'any 2011 a la Molina comportarà inversions milionàries dels governs espanyol i català a tota l'àrea d'influència de l'estació, tal i com va anunciar el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, durant l'acte de presentació del projecte.
REPERCUSSIONS
Segons va explicar Rigola, l'elecció de la candidatura de la Molina per acollir el campionat mundial de snowboard "és un repte històric per a l'estació però que tindrà repercussions importants en tota la comarca tant a nivell d'inversions i dinamisme econòmic com de projecció internacional". Per l'alcalde, l'organització d'aquest esdeveniment "suposarà un salt qualitatiu en la política d'esports d'hivern a Catalunya i la consolidació definitiva de la Cerdanya com a territori d'excel.lència per a la pràctica dels esports de muntanya".
Rigola també es va referir, en el seu parlament, a la necessitat de potenciar i reforçar les comunicacions interfrontereres de la Cerdanya. "Organitzar aquest campionat ens situa a la primera línia internacional i ha de servir per donar més oportunitats als joves i reconèixer l'esforç de molta gent de la comarca que des de fa molts anys està dedicada en cos i ànima a l'esquí: esportistes, empresaris, polítics i persones del territori que ara han vist complir un dels seus somnis", va afegir l'alcalde.
En aquest sentit, el conseller Nadal va assegurar que l'organització d'aquest campionat farà que, d'aquí al 2011, "s'inverteixi en la millora de tota la xarxa viària que gira al voltant d'Alp i la Molina, que s'unifiqui i es millori tota la senyalització a les carreteres d'accés a l'estació i que es millori definitivament la connexió ferroviària amb la comarca".
Nadal va recordar que dimarts passat, dia 18 de juliol, el Govern català va aprovar la construcció d'un Parc de Snow i un centre de tecnificació d'esquí alpí a la Molina; i divendres el Consell de Ministres de Madrid va dotar un pressupost de 51,6 milions d'euros per licitar la segona fase de les obres de millora de la línia ferroviària en el tram que va de Ripoll fins a Puigcerdà. "Dues inversions, ja aprovades, que formaran part del paquet d'actuacions a realitzar en aquesta zona; com ho serà, també, el funcionament de la nova clínica a la Molina", va afegir el conseller.
L'acte va comptar amb la presència de la majoria d'alcaldes i representants polítics de la comarca i també de la Cerdanya francesa. Entre les autoritats que van ser-hi presents hi havia el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalu- nya, Joan Torres, el secretari gene- ral de l'Esport de la Generalitat, Manuel Ibern, el delegat del Govern de l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit, el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Ramon Carreras, i el president de la Federación Española de Deportes de Invierno, Eduardo Roldán, que van donar tot el seu suport a l'organització del campionat.
redaccio@andorra.elperiodico.com
Noticia publicada a la pàgina 11 de l'edició de 23/7/2006 de Andorra

No hay comentarios:

SNOW.boART.TV @ Facebook

SNOW.boART.TV on Facebook